Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Azerbaidjan pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

21 Aug, 2013 13:21 546 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu l-a primit miercuri, 21 august 2013, pe Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar agreat al Republicii Azerbaidjan în România, pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare.
Secretarul de stat Bogdan Aurescu i-a adresat ambasadorului azer felicitări pentru numirea în noua calitate şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe al României pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său diplomatic.
Cei doi oficiali au discutat o serie de teme de pe agenda relaţiilor bilaterale, circumscrise Declaraţiei de Parteneriat Strategic între România şi Republica Azerbaidjan, cu accent pe continuarea dialogului politic la nivel înalt, extinderea contactelor pe linie guvernamentală şi impulsionarea colaborării economice, energetice şi în alte domenii.
Bogdan Aurescu a arătat că este absolut necesară stimularea cooperării în domeniul economic, inclusiv prin organizarea unor forumuri de afaceri şi a unor misiuni economice, precum şi a unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Economice, cât mai curând. Totodată, a evidenţiat oportunităţile pe care le creează dezvoltarea coridorului de transport de mărfuri între Marea Neagră şi Marea Caspică, cu utilizarea avantajelor pe care le prezintă portul Constanţa şi coridorul dunărean pentru asigurarea accesului pe pieţele din Europa.
Ambasadorul azer a fost de acord cu demnitarul român că vizita recentă a Prim-ministrului Victor Ponta la Baku (27 iunie 2013) a relevat încă o dată nivelul excelent al dialogului politic româno-azer şi interesul ambelor părţi pentru aprofundarea cooperării economice, prin implementarea unor proiecte de substanţă, inclusiv cu atragerea de investiţii azere în România şi dezvoltarea proiectului AGRI. De asemenea, a arătat că, pentru Azerbaidjan, România este un partener principal al ţării sale în UE şi NATO.
Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, pe scurt, aspecte ale colaborării Azerbaidjan-UE, respectiv Azerbaidjan-NATO, inclusiv în contextul deţinerii de către România, prin ambasada română la Baku, a calităţii de Punct de Contact NATO în Azerbaidjan.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii