Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Bogdan Aurescu a ambasadorului agreat al Republicii Uzbekistan pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

15 Apr, 2013 13:06 515 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu l-a primit luni, 15 aprilie 2013, pe Ulfat Kadârov, ambasadorul agreat al Republicii Uzbekistan în România (cu reşedinţa la Ankara), pentru înmânarea copiilor scrisorilor de acreditare.
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a adresat felicitări pentru desemnarea sa în calitate de ambasador al Republicii Uzbekistan la Bucureşti şi l-a asigurat de întregul sprijin al autorităţilor române pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său diplomatic.
Cei doi oficiali au discutat teme de pe agenda relaţiilor bilaterale, cu accent pe dinamizarea dialogului politic la toate nivelurile, evidenţiind oportunităţile de contacte pe linie guvernamentală.
Bogdan Aurescu a arătat că este absolut necesară stimularea cooperării în domeniul economic, inclusiv prin organizarea unor forumuri de afaceri şi a unor misiuni economice. Totodată, a evidenţiat oportunităţile pe care le creează valorificarea posibilităţilor de transport de mărfuri dinspre Asia Centrală, cu utilizarea avantajelor pe care le prezintă portul Constanţa şi coridorul dunărean pentru asigurarea accesului pe pieţele din Europa.
Cei doi oficiali au discutat şi impactul de securitate generat de retragerea ISAF din Afganistan în anul 2014. Bogdan Aurescu a evocat experienţa pe care o are România în securizarea frontierelor sale şi a exprimat deschiderea pentru cooperarea pe acest segment în contextul unui interes din partea Uzbekistanului. Ambasadorul Ulfat Kadârov a prezentat eforturile pe care le face ţara sa pentru dezvoltarea din punct de vedere economic, mai ales la nivelul infrastructurii. De asemenea, a făcut o prezentare a problematicii strategice a resurselor de apă din Asia Centrală. 
Ambasadorul Ulfat Kadârov are reşedinţa la Ankara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii