Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean în vizită de rămas bun a ambasadorului Republicii Azerbaidjan la Bucureşti

ro

15 Apr, 2013 19:34 511 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 15 aprilie 2013, pe ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Bucureşti, Eldar Hasanov, în vizită de rămas bun.
Ministrul român de externe a salutat relaţiile politice excepţionale între România şi Republica Azerbaidjan, caracterizate de Parteneriatul Strategic stabilit din anul 2009.
Şeful diplomaţiei române a mulţumit ambasadorului Eldar Hasanov pentru activitatea susţinută de promovare a dezvoltării şi consolidării relaţiilor dintre România şi Republica Azerbaidjan, derulată din anul 2001 şi i-a urat succes în activitatea sa viitoare.
Convorbirile s-au concentrat pe stadiul şi perspectivele relaţiilor dintre România şi Republica Azerbaidjan, precum şi pe oportunităţile de îmbunătăţire a cooperării la nivel bilateral şi în plan multilateral.
Cei doi oficiali au evidenţiat excelentele relaţii dintre cele două ţări, care se dezvoltă în cadrul Parteneriatului Strategic, precum şi necesitatea continuării implementării cu succes a măsurilor incluse în Planul de Acţiuni circumscris acestuia. În context, a evidenţiat importanţa dezvoltării unor proiecte comune de transport de mărfuri, care să valorifice poziţiile-cheie ale României şi Republicii Azerbaidjan de porţi de intrare spre Europa şi regiunea Mării Caspice.
Ministrul Titus Corlăţean a subliniat importanţa cooperării în domeniul energetic ca pilon al Parteneriatului Strategic româno-azer, cu precădere pentru operaţionalizarea proiectelor Nabucco şi al Interconectorului Azerbaidjan-Georgia-România-Ungaria (AGRI). 
Totodată, şeful diplomaţiei române a evocat rolul Ambasadei României la Baku în calitate de Punct de Contact NATO, mandat care va fi deţinut pentru a treia oară consecutiv în perioada 2013-2014, drept un indicator al nivelului foarte bun al relaţiilor dintre România şi Azerbaidjan.
La invitaţia ministrului de externe al Republicii Azerbaidjan, transmisă de către ambasadorul Eldar Hasanov, ministrul Titus Corlăţean va întreprinde o vizită la Baku în perioada următoare.
Informaţii suplimentare
În 2012, România şi R. Azerbaidjan au aniversat 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale. În cadrul vizitei oficiale în România (28-29 septembrie 2009) a preşedintelui azer, Ilham Aliev, a fost semnată Declaraţia privind stabilirea unui Parteneriat Strategic, cu accent pe domeniul energetic. Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatului Strategic a fost semnat cu ocazia vizitei oficiale în Azerbaidjan a preşedintelui român (18-19 aprilie 2011).
Din 2009 până în 2014, ambasada României la Baku exercită pentru a treia oară consecutiv mandatul de Ambasadă Punct de Contact NATO (Contact Point Embassy - CPE).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii