Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean, în vizită de rămas bun, a ambasadorului R. F. Germania la Bucureşti, Andreas von Mettenheim

ro

20 Jun, 2013 16:45 641 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 20 iunie 2013, în vizită de rămas bun pe ambasadorul R.F. Germania la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, cu prilejul încheierii misiunii sale la Bucureşti.
Ministrul Titus Corlăţean a apreciat activitatea deosebită a ambasadorului german şi contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor româno-germane, caracterizate de o dinamică substanţială a contactelor bilaterale şi a dialogului politic la nivel înalt.
Cei doi interlocutori au salutat şi dezvoltarea importantă a relaţiei economice dintre România şi R. F. Germania, reliefată de consolidarea poziţiei Germaniei ca prim partener comercial al României şi investitor major în economia românească.
Părţile au trecut în revistă rezultatele recentei vizite la Berlin a premierului Victor Ponta, din 10-11 iunie 2013, apreciind atmosfera constructivă şi prietenească a convorbirilor.
A fost evidenţiat rolul minorităţii germane din România în dezvoltarea relaţiilor româno-germane şi a fost apreciată adoptarea în unanimitate, de către Parlamentul României, a Legii nr. 150/2013 privind acordarea unor despăgubiri persoanelor persecutate din motive politice de dictatura comunistă, instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.
Au mai fost abordate relaţiile cu Republica Moldova, situaţia din Balcanii de Vest, respectiv relaţia Serbia-Kosovo, şi situaţia din Siria. Ministrul Corlăţean a arătat că adoptarea aşa-zisei „legi privind frontiera de stat a Transnistriei” reprezintă un gest provocator, menit să complice atmosfera negocierilor în formatul „5+2” dedicat problemei transnistrene şi a pledat pentru dezavuarea unor astfel de acţiuni de către comunitatea internaţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii