Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a unei delegaţii a reprezentanţilor comunităţii româneşti din Serbia

ro

08 Dec, 2015 16:39 1103 Marime text
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Dan Stoenescu a avut astăzi, 7 decembrie 2015, o întrevedere cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din Serbia.
Printre invitaţi s-au numărat: preşedintele Asociaţiei Ariadnae Filum, Zavija Jurj, vicepreşedintele Comunităţii Românilor din Serbia-Voivoidina, Stevan Mihailov, preşedintele Partidului Neamul Românesc, Predrag Balasevic, preşedintele Comitetului pentru Drepturile Omului din Negotin, Dusan Parvulovic, precum şi preotul Boian Alexandrovici.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate teme referitoare la drepturile minorităţii române din Serbia, subiecte aflate în atenţia Înaltului comisar pentru Minorități Naționale al OSCE, printre care: accesul la educaţie în limba maternă, accesul la informaţie prin mass-media în limbă română, drepturile religioase.
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a precizat că România va continua dialogul pentru implementarea protocolului bilateral privind protecţia minorităţilor naţionale, astfel încât, împreună cu partea sârbă, să asigure respectarea drepturilor persoanelor aparținând minorității naționale române pe întreg teritoriul Serbiei, în conformitate cu standardele promovate de Uniunea Europeană.
„Comunitatea românească din Serbia, în totalitatea ei, din Voivodina sau din Valea Timocului, reprezintă o punte de legătură între România şi Serbia. În acelaşi sens, comunitatea sârbilor din România consolidează relaţia dintre cele două state”, a afirmat demnitarul.

La finalul întrevederii, interlocutorii şi-au exprimat speranţa că aceste discuţii se vor reflecta în acţiuni şi proiecte benefice comunităţii româneşti din Serbia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii