Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a unei delegaţii a reprezentanţilor comunităţii româneşti din Ungaria

ro

08 Dec, 2015 16:52 799 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni Dan Stoenescu a primit astăzi, 8 decembrie 2015, delegaţia reprezentanţilor comunităţii româneşti din Ungaria. Din delegaţie au făcut parte redactorul-şef al ziarului „Foaia românească”, Eva Iova Şimon, directorul Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria, Maria Berényi şi primarul comunei Micherechi, Margareta Tat.

Discuțiile au vizat aspecte referitoare la problemele întâmpinate de membrii comunităţii româneşti din Ungaria, precum şi la sprijinul pe care statul român îl poate acorda în direcția păstrării și afirmarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase.
Ministrul delegat şi-a exprimat deschiderea pentru o colaborare strânsă cu membrii comunităţii româneşti din Ungaria şi i-a încurajat să continue eforturile de coagulare și consolidare în jurul unor proiecte care să amplifice potențialul comunităţii și să promoveze dialogul intercultural.

Este important ca membrii comunităţii româneşti din Ungaria să ştie că, în România, există o preocupare permanentă în direcția promovării drepturilor și intereselor membrilor acesteia, iar statul român va rămâne angajat în demersurile de păstrare a identității românești”, a declarat ministrul Dan Stoenescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii