Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a ambasadorului Republicii Elene, Grigorios Vassiloconstandakis

ro

16 Mar, 2016 23:24 965 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit astăzi, 16 martie 2016, pe ambasadorului Republicii Elene, Grigorios Vassiloconstandakis.
În cadrul întrevederii, au fost abordate teme privind dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii de interes comun precum: economie, educație, cultură și turism. Ministrul delegat a apreciat sprijinul pe care autoritățile elene îl acordă comunității românești din Grecia și a evocat contribuția semnificativă pe care comunitatea elenă o aduce societății românești. A accentuat, totodată, faptul că Republica Elenă reprezintă unul dintre cei mai apropiați parteneri în cadrul Uniunii Europene.

Demnitarul român a vorbit despre legăturile istorice și spirituale dintre cele două state și a subliniat interesul României pentru inițierea unei serii de proiecte educaționale și culturale comune. În acest sens, a prezentat importanța continuării acelor proiecte în domeniul educației prin implementarea proiectului Limbă, Cultură și Civilizație Românească în Grecia, precum și prin inițierea demersurilor pentru înființarea unui lectorat de limba română la Universitatea Națională Kapodistria din Atena.

Ministrul delegat a mulțumit părții elene pentru invitația adresată României de a participa ca invitat de onoare la Festivalul Olimpului și a precizat că statul român dorește să contribuie la o mai bună cunoaștere a culturii române în Grecia.
Interlocutorii au convenit că există interese comune care pot fi promovate în cadrul unui plan de activități bine structurat, astfel încât să determine atât dezvoltarea relațiilor dintre comunitățile celor două țări și statele gazdă, cât și apropierea dintre comunități și societățile statelor de reședință.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii