Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ministrului planificării şi finanţelor din Republica Irak, Ali Yousif Al-Shukri

ro

14 Sep, 2013 17:21 638 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 13 septembrie 2013, pe Ali Yousif Al-Shukri, ministrul planificării şi finanţelor din Republica Irak.
 
Ministrul Titus Corlăţean a salutat împlinirea, în cursul acestui an, a 55 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări și a exprimat satisfacția față de nivelul relaţiilor bilaterale tradiţionale şi consistenţa agendei bilaterale pe plan politic şi economic.
 
Ministrul Titus Corlățean a arătat că aşteaptă cu plăcere vizita în România a omologului irakian, Hoshyar Zebari, în cursul ultimului trimestru al acestui an.
 
Cei doi miniștri au reiterat importanţa intensificării contactelor bilaterale la toate nivelurile, în vederea asigurării unei prezenţe sporite a operatorilor economici români în Republica Irak şi a creşterii schimburilor comerciale bilaterale.
 
De asemenea, au evidenţiat importanţa colaborării directe între unităţi administrativ teritoriale din cele două țări, substanţiate de proiecte de colaborare concretă în domenii precum realizarea în Republica Irak, de către companii româneşti, de facilităţi de montaj tractoare, maşini agricole, autobuze si microbuze, construcţii etc.
 
Ministrul Al-Shukri a exprimat disponibilitatea părţii irakiene de a facilita activitatea oamenilor de afaceri irakieni în România, inclusiv prin deschiderea la Bucureşti a unei filiale a unei bănci irakiene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii