Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos în România

ro

22 Jan, 2014 18:52 851 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 22 ianuarie 2014, în audienţă, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel, în cadrul dialogului politico-diplomatic periodic cu ambasadele statelor membre UE.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, ministrul de externe subliniind interesul părţii române pentru aprofundarea cooperării, inclusiv prin continuarea dialogului politic la nivelul şefilor celor două diplomaţii  în următoarea perioadă.

Referindu-se la dezvoltarea cooperării în plan economic, a  fost subliniat nivelul și dinamica foarte bune ale schimburilor comerciale româno-olandeze, Regatul Țărilor de Jos ocupând primul loc în clasamentul investitorilor străini în România.
De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană  şi regională în vederea identificării  unor proiecte comune care ar putea fi promovate la nivel european.

Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii asupra rezultatelor discuţiilor Consiliului Afaceri Externe (CAE), desfășurat la Bruxelles la 20 ianuarie 2014,  cu accent pe situația din Siria, Republica Centrafricană, precum și Procesul de pace din Orientul Mijlociu. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de evoluţiile în cadrul Parteneriatului Estic, în special în relaţia cu Republica Moldova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii