Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a ambasadorului agreat al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea

ro

28 Nov, 2015 11:55 1144 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a primit joi, 27 noiembrie 2015, pe ambasadorul agreat al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Ministrul Lazăr Comănescu i-a urat succes ambasadorului în noua sa calitate şi l-a asigurat de întregul sprijin al părţii române.
Şeful diplomaţiei române a evocat Parteneriatul Strategic bilateral, instituit prin Declaraţia comună din aprilie 2010, care are drept repere principale susţinerea cursului european al Republicii Moldova şi racordarea statului vecin la valorile şi spaţiul UE. Pentru continuarea acestor direcţii, este imperios necesară formarea cât mai rapidă la Chişinău a unui guvern capabil să-şi asume şi să aplice în mod hotărât reformele presupuse de parcursul european, în special cele cu relevanţă directă asupra consolidării statului de drept şi implementării Acordului de Asociere UE - Republica Moldova.

Ministrul Lazăr Comănescu a exprimat dorinţa părţii române de accelerare, după învestirea unui nou guvern la Chişinău, a proiectelor bilaterale de cooperare şi de asistenţă, care au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru toţi cetăţenii de peste Prut şi susţinerea agendei europene a Republicii Moldova.
Ambasadorul desemnat al Republicii Moldova a exprimat, la rândul său, satisfacţia faţă de evoluţia deosebit de pozitivă înregistrată în ultimii ani în ansamblul cooperării bilaterale şi a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru a susţine consolidarea pe mai departe a acestei tendinţe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii