Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Malaysiei în Romania, cu prilejul încheierii mandatului

ro

04 Jun, 2015 18:37 851 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit astăzi, 4 iunie 2015, pe Excelenţa Sa dl. Dato Nik Mustafa Kamal Ahmad, ambasadorul Malaysiei în România, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii  mandatului acestuia.
 
Cei doi interlocutori au exprimat satisfacţia faţă de evoluţiile pozitive înregistrate pe plan bilateral, atât din perspectivă politico-diplomatică, cât şi economică, în timpul mandatului ambasadorului malaysian.
 
A fost realizat un schimb de opinii privind principalele teme de interes de pe agenda bilaterală, în perspectiva dezvoltării dialogului politic şi a schimburilor economice dintre România şi Malaysia, inclusiv în alte domenii în care există un potenţial deosebit de colaborare, precum educaţia – mai ales în domeniul medicinei şi respectiv al explorării şi exploatării petrolului şi gazelor, domenii de tradiţie pentru România în care studenţii malaysieni sunt interesaţi. De asemenea, domeniul turismului a fost identificat ca având perspective de dezvoltare în plan bilateral. Ministrul român de externe a propus crearea unei Comisii Mixte bilaterale economice în vederea impulsionării schimburilor comerciale şi a investiţiilor, având în vedere potenţialul existent şi interesul companiilor malaysiene.
 
A fost subliniată, de asemenea, buna colaborare dintre România şi Malaysia în foruri internaţionale, inclusiv în cadrul ONU. Ministrul român a exprimat apreciere pentru rolul jucat de Malaysia în regiunea Asiei de Sud-Est, precum şi în exercitarea mandatului de membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU, înclusiv în calitate de preşedinte în exerciţiu al forului onusian. Cei doi diplomaţi au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile de securitate din Orientul Mijlociu şi au fost de acord asupra necesităţii combaterii fenomenului terorist. Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea abordării cauzelor proceselor de radicalizare din Vecinătatea Sudică a UE şi a prezentat iniţiativa şi conceptul lansat de ţara noastră de creare a unei Curţi internaţionale pentru crima de terorism, primite cu interes de diplomatul malaysian, ca modalitate de combatere, cu instrumentele dreptului, a terorismului.
 
Ministrul român a exprimat preocuparea părţii române cu privire la cazurile cetăţenilor români aflaţi în detenţie în Malaysia sub acuzaţia de trafic de droguri, încrederea în derularea corectă a procedurilor juridice care îi privesc şi speranţa că va putea fi evitată pedeapsa capitală.
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii