Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea subsecretarului de stat Răzvan-Horaţiu Radu la Reuniunea Anuală a Agenţilor Guvernamentali pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

ro

10 May, 2013 17:46 1119 Marime text
Participarea subsecretarului de stat Răzvan-Horaţiu Radu la Reuniunea Anuală a Agenţilor Guvernamentali pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
 
Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Răzvan-Horaţiu Radu, Agentul Guvernamental al României pentru Curtea Europeană de Justiţie a participat astăzi, 10 mai 2013, la Reuniunea anuală a Agenţilor Guvernamentali pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), desfăşurată la Dublin.
Întâlnirea, care face parte din seria de evenimente organizate de preşedinţia irlandeză a Consiliului UE, a prilejuit discuţii pe probleme de actualitate precum impactul recentei reforme a Statutului şi a Regulamentului de procedură al CJUE, sancţiunile financiare care pot fi impuse statelor membre de către CJUE în cazul  încălcării dreptului UE, precum şi schimburi de opinii cu privire la problemele practice ivite în activitatea de reprezentare a statelor membre în fata CJUE de catre Agenţii Guvernamentali.
Din punct de vedere statistic, la data de 10 mai 2013, pe rolul CJUE se află înregistrate un număr total de 926 de cauze. Dintre acestea, România este implicată în 11 cauze. Acestea au ca obiect doar cereri preliminare adresate de instanțe judecătoreşti din România (8 cauze) sau din alte state membre UE (3 cauze).
Pe rolul CJUE nu există înregistrată momentan nicio acțiune directă împotriva României pentru neîndeplinirea obligațiilor de stat membru al Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii