Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea şefului diplomaţiei române la reuniunea miniştrilor de externe 01.12.2008

ro

01 Dec, 2008 17:50 432 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa la reuniunea formală a miniştrilor de externe din statele membre NATO, la 2-3 decembrie 2008, la Bruxelles. La eveniment, alături de şefii diplomaţiilor din cele 26 de state membre ale Alianţei, vor fi prezenţi şi miniştrii de externe ai Albaniei şi Croaţiei, statele care au fost invitate să adere la Alianţă la Summit-ul de la Bucureşti.

Miniştrii aliaţi vor discuta stadiul aplicării unora dintre deciziile luate la Summit-ul NATO de la Bucureşti, precum şi adaptarea politicilor aliate la evoluţiile care au avut loc pe scena internaţională de la momentul reuniunii şefilor de state şi de guvern din aprilie 2008.  

România va urmări adoptarea unor decizii aliate care să marcheze progresele înregistrate de la desfăşurarea Summit-ului NATO de la Bucureşti şi să consolideze pe mai departe hotărârile luate de şefii de stat în aprilie 2008, în special în sfera cooperării Alianţei cu Georgia şi Ucraina, statele din Balcanii de vest şi regiunea extinsă a Mării Negre. Va fi reiterat angajamentul României faţă de operaţiunile militare ale NATO din Afganistan (ISAF) şi Kosovo (KFOR), precum şi interesul special al României în procesul de transformare a Alianţei, pentru a răspunde provocărilor mediului de securitate, prin asumarea unui rol specific în domeniul securităţii energetice şi dezvoltarea unui sistem aliat de apărare antirachetă.

Cu prilejul Consiliului Nord - Atlantic, se vor desfăşura reuniuni ale miniştrilor NATO cu partenerii din cadrul Dialogului Mediteranean, o întâlnire ministerială informală în format NATO-UE, precum şi reuniuni la nivel de miniştri de externe ale Comisiei NATO-Ucraina şi Comisiei NATO-Georgia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii