Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea sefului diplomatiei romane la reuniunea informala a ministrilor de externe din statele membre NATO

ro

22 Apr, 2010 15:27 978 Marime text

Participarea şefului diplomaţiei române la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO

(Tallinn, 22-23 aprilie 2010)

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi va participa la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO, care se va desfăşura la Tallinn, în Estonia, în perioada 22-23 aprilie 2010.

Programul evenimentului include reuniuni de lucru ale Consiliului Nord-Atlantic, precum şi o reuniune a statelor membre NATO cu statele partenere care participă la misiunea ISAF din Afganistan.

Agenda politică include subiecte referitoare la procesul de transformare a NATO (procesul de elaborare a Noului Concept Strategic al NATO, reforma NATO), politica de extindere şi parteneriatele Alianţei, noile riscuri şi ameninţări.  

Evenimentul va permite trecerea în revistă a progreselor înregistrate în implementarea deciziilor adoptate în cadrul reuniunilor ministeriale formale şi a Summit-urilor NATO anterioare. De asemenea, reuniunea oferă posibilitatea stabilirii unei agende politice ambiţioase a Alianţei Nord-Atlantice în perspectiva Summit-ului NATO de la Lisabona din noiembrie 2010.

Şeful diplomaţiei române va reitera angajamentul ţării noastre faţă de continuarea politicii „uşilor deschise” a NATO şi va prezenta obiectivele pe care ţara noastră le urmăreşte în cadrul procesului de elaborare a Noului Concept Strategic al NATO.

Ministrul Afacerilor Externe român va susţine poziţia României în ceea ce priveşte dezvoltarea unui sistem aliat de apărare antirachetă, în conformitate cu principiile indivizibilităţii securităţii şi ale solidarităţii aliate.

Informaţii suplimentare

În mod tradiţional, miniştrii de externe aliaţi se reunesc de două ori pe an - în primăvară, în cadrul unei reuniuni informale, respectiv la sfârşitul anului pentru o reuniune formală. Reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO care se desfăşoară la Tallinn, în perioada 22-23 aprilie 2010, are un caracter informal (nu vor fi adoptate decizii).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii