Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul Radu Podgorean la deschiderea seminarului regional privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă pentru parlamentele din Europa Centrală şi de Est

ro

15 Jun, 2015 13:48 826 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul Radu Podgorean a participat luni, 15 iunie 2015, la deschiderea seminarului regional privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă pentru parlamentele din Europa Centrală şi de Est, organizat de Camera Deputaţilor împreună cu Uniunea Inter-parlamentară  la Bucureşti în perioada 15 – 16 iunie 2015.
În alocuţiunea de deschidere, Radu Podgorean a arătat că, în contextul termenului de îndeplinire a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), la nivelul ONU se desfăşoară un proces de definire a unui nou cadru privind dezvoltarea – Agenda de dezvoltare post-2015, care să asigure continuarea eforturilor comunităţii internaţionale în domeniul dezvoltării desfăşurate în ultimii 15 ani.
Obiectivele primordiale ale Agendei de dezvoltare post-2015 sunt eradicarea sărăciei şi dezvoltarea durabilă, având ca orizont de timp anul 2030.
Secretarul de stat a arătat că România s-a implicat activ în procesul de stabilire a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), fiind membră a Grupului de lucru al Adunării Generale a ONU pentru definirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, al cărui raport a fost aprobat de Adunarea Generală a ONU în luna septembrie 2014.
Radu Podgorean s-a referit la caracterul universal al Agendei de dezvoltare post-2015, care se va adresa tuturor statelor lumii, indiferent de nivelul de dezvoltare, ceea ce va presupune un angajament al acestora în favoarea sa. În acest context, a subliniat importanţa deosebită a celor 17 obiective de dezvoltare durabilă cuprinse în cadrul Raportului Grupului de lucru al Adunării Generale a ONU privind obiectivele de dezvoltare durabilă.
 
Informaţii suplimentare:
Agenda de dezvoltare post-2015 va stabili noul cadru de dezvoltare la nivel global, având ca orizont de timp anul 2030, în condiţiile în care anul 2015 încheie ciclul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Obiectivul central al viitoarei Agende de dezvoltare post-2015 este eradicarea sărăciei în contextul dezvoltării durabile.
Agenda de dezvoltare post-2015 urmează să includă patru capitole: Declaraţia politică; Obiective de dezvoltare durabilă şi ţinte; Mijloace de implementare şi parteneriatul global pentru dezvoltare; Mecanismul de follow-up şi examinare a aplicării Agendei.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii