Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă la conferinţa dedicată aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii 23 Martie 2015

ro

23 Mar, 2015 16:54 1052 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat, la 23 martie 2015, la conferinţa cu tema „135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii” care a avut loc la sediul Institutului Diplomatic Român.

Cu această ocazie, secretarul de stat Daniel Ioniţă a salutat desfăşurarea la sediul Institutului Diplomatic Român a acestei prime conferinţe.  Aceasta face parte din o serie de evenimente ce vor fi realizate de către Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti pe parcursul anului 2015, pentru marcarea aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice bilaterale. Totodată, a subliniat importanţa multiplelor valenţe ale Parteneriatului strategic dintre cele două ţări, în special în ceea ce priveşte dimensiunile de securitate, economică, energetică, educaţie şi securitate cibernetică.

Evenimentul l-a avut ca invitat de onoare pe Mark A. Taplin, diplomat de carieră şi expert american în strategii şi politici de diplomaţie publică, care a deţinut, printre altele, şi funcţiile de însărcinat cu afaceri a.i. şi adjunct al şefului de misiune în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
           
Informaţii de background:
România şi Statele Unite ale Americii au stabilit relaţii diplomatice la 14 iunie 1880, la nivel de agenţie diplomatică, pentru ca două luni mai târziu acestea să fie ridicate la nivel de legaţie. Astfel, anul acesta se aniversează 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii