Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, la evenimentul AID Review Romania

ro

22 Apr, 2013 20:26 845 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, a participat luni, 22 aprilie 2013, la prima ediţie a Annual International Development Review Romania, o iniţiativă comună a Programului Profesionişti în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (ProRise) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti şi Asociaţia Română pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (ARCADIA).
Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, organizaţiilor internaţionale, societăţii civile, mediului de afaceri, mass-media şi mediului academic şi a avut ca obiectiv moderarea unor dezbateri cu privire la tendinţele globale şi europene în domeniul asistenţei pentru dezvoltare.
În cadrul evenimentului, Ovidiu Dranga a susţinut o prezentare despre agenda naţională a cooperării pentru dezvoltare - progresele realizate până în prezent şi demersurile MAE în următoarea perioadă. A subliniat importanţa coerenţei politicii de cooperare pentru dezvoltare pe plan intern, aceasta fiind o condiţie esenţială pentru creşterea eficienţei promovării pe plan extern a iniţiativelor şi proiectelor româneşti în domeniu, ca instrumente de ”soft –power”.
Secretarul de stat a adus în discuţie necesitatea elaborării unui nou program strategic multianual în domeniul cooperării pentru dezvoltare, care să îşi propună o valorificare mai consistentă a expertizei şi experienţei româneşti în perioada de tranziţie. Aceasta ar conduce la creşterea credibilităţii, vizibilităţii şi eficacităţii demersurilor de politică externă ale României în relaţia cu statele potenţial beneficiare de asistenţă, precum şi la nivel european şi global. A mai fost subliniată necesitatea acordării unei atenţii sporite consolidării rezilienţei în statele şi regiunile afectate de conflicte armate sub forma prevenirii conflictelor şi reconstrucţiei post-conflict. Pentru realizarea cu succes a obiectivelor propuse, secretarul de stat a reiterat necesitatea construirii unui cadru instituţional, juridic şi financiar adecvat.
Ovidiu Dranga a pledat pentru consolidarea dialogului MAE cu societatea civilă şi mediul academic şi diversificarea capacităţii acestora de a implementa proiecte în sprijinul politicii de cooperare internaţională pentru dezvoltare a României.
 
Informaţii suplimentare
 
Annual International Development Review Romania reprezintă  un exerciţiu de evaluare a politicii de cooperare pentru dezvoltare a României şi îşi propune să fie un forum anual consultativ al comunităţii româneşti active în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare, cu scopul de a trece în revistă şi dezbate într-un cadru informal principalele tendinţe, reuşite şi eşecuri recente, la nivel global, european şi românesc în acest domeniu.
 
AID Review Romania face parte dintr-o serie mai amplă de manifestări de promovare a ştiinţelor politice – Polimateca - Festival de Arte şi Ştiinţe Politice, ed. a 3-a, organizat de Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti în perioada 15-26 aprilie 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii