Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, la cea de-a 20-a Reuniune ministeriala UE - Consiliul de Cooperare al Golfului

ro

15 Jun, 2010 15:53 773 Marime text

Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, la cea de-a 20-a Reuniune ministerială UE - Consiliul de Cooperare al Golfului

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, a participat, la 14 iunie 2010, la Luxemburg, la cea de-a 20-a Reuniune ministerială UE - Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG), desfăşurată în marja Consiliului Afaceri Externe.

Agenda reuniunii a cuprins teme precum: relaţiile UE - CCG, schimb de opinii pe tema evoluţiilor din UE şi CCG, dezvoltări în Orientul Mijlociu, situaţia din Irak, dosarul iranian, Yemen, terorism, neproliferare, drepturile omului şi dialogul între culturi.

Secretarul de stat român a prezentat demersurile României în vederea organizării, la Bucureşti, în perioada 1-3 noiembrie 2010,  a Forumului Economic România – CCG. De asemenea, a susţinut o intervenţie referitoare la contribuţia României la procesul de reconstrucţie şi stabilitate din Irak. 

Cu prilejul reuniunii a fost adoptat Programul Comun de Acţiune UE - CCG pentru perioada 2010 -2013.

Informaţii suplimentare

Consiliul de Cooperare al Golfului este o organizaţie regională de cooperare din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrein, Sultanatul Oman şi Statul Qatar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii