Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

ro

14 Dec, 2015 19:30 1025 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba va participa, la 15 decembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Miniştrii pentru afaceri europene din statele membre vor avea o dezbatere pe marginea proiectului de concluzii ale Consiliului European, care va avea loc la 17-18 decembrie, pornind de la subiectele care figurează pe agenda proximului Summit, cu accent pe problematica migraţiei, lupta împotriva terorismului, consolidarea Uniunii Economice şi Monetare, Strategia privind aprofundarea pieţei interne, relația UE – Marea Britanie, precum şi o serie de subiecte de actualitate în materie de relaţii externe UE.

De asemenea, în cadrul reuniunii CAG, miniştrii pentru afaceri europene vor discuta propunerea de Acord inter-instituţional pentru o mai bună reglementare, cu obiectivul exprimării acordului politic asupra acestuia, şi vor aproba, conform practicii, programul Consiliului UE pentru următoarele 18 luni (1 ianuarie 2016-30 iunie 2017).
Un alt subiect de pe agenda reuniunii CAG este reprezentat de analizarea, în vederea adoptării, a concluziilor Consiliului privind extinderea şi procesul de stabilizare şi asociere. În cadrul reuniunii CAG mai este prevăzută şi o prezentare din partea Comisiei Europene a Analizei Anuale a Creşterii 2016, în contextul Semestrul European 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii