Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:28 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene George Ciamba la la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG)

ro

13 Sep, 2015 22:48 528 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba va participa luni, 14 septembrie 2015, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Principalul subiect de dezbatere îl reprezintă pregătirea Consiliului European din 15-16 octombrie, cu o discuţie asupra agendei adnotate. Totodată, pe agenda Consiliului European sunt prevăzute discuţii pe tema Uniunii Economice şi Monetare (UEM), pe baza Raportului celor cinci Preşedinţi referitor la consolidarea UEM.
În cadrul reuniunii CAG va avea, de asemenea, loc o discuţie asupra principalelor priorităţi pe agenda europeană şi care vor sta la baza viitorului Program de lucru al Comisiei Europene pentru anul 2016. Dezbaterea se înscrie în cadrul dialogului instituţional european cu privire la exerciţiul de programare legislativă.

De asemenea, Preşedinţia luxemburgheză va face o prezentare a priorităţilor avute în vedere pe durata actualului semestru, urmată de o dezbatere pe această temă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii