Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat George Ciamba la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

ro

14 Sep, 2015 23:08 1014 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a participat astăzi, 14 septembrie 2015, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG). Reuniunea a fost dedicată în principal, conform practicii, unei prime discuţii în pregătirea reuniunii Consiliului European din 15-16 octombrie 2015, în baza agendei adnotate a viitoarei reuniuni, pe agenda căreia se vor afla, în principal, aspecte legate de migraţie.

De asemenea, în cadrul reuniunii CAG a avut loc o discuţie asupra principalelor priorităţi pe agenda europeană din perioada următoare şi a elementelor care vor sta la baza viitorului Program de lucru al Comisiei Europene pentru anul 2016. Preşedinţia luxemburgheză a făcut, la rândul său, o prezentare a priorităţilor pe durata semestrului actual.
În cadrul discuţiilor privind pregătirea Consiliului European de toamnă, intervenţiile statelor membre au privit, în cea mai mare parte, evoluţiile în materie de migraţie, în perspectiva dezbaterilor aprofundate pe această temă la nivelul miniştrilor pentru afaceri interne din statele membre.

În context, secretarul de stat George Ciamba a reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE, care să abordeze toate dimensiunile problematicii, cu accent pe gestionarea cauzelor şi găsirea de soluţii care să trateze problema la sursă. A accentuat importanţa unei abordări cuprinzătoare care să conţină măsuri în ţările de origine, cu accent pe gestionarea crizelor din aceste state.

De asemenea, cu referire la propunerile din noul pachet al Comisiei, George Ciamba a salutat faptul că majoritatea măsurilor avansate corespund necesităţii unei abordări cuprinzătoare. A exprimat, totodată, susţinerea de principiu pentru asumarea solidarităţii la nivelul UE, arătând însă că aceasta trebuie să se realizeze cu flexibilitatea necesară, astfel încât să se ţină cont de capacitatea statelor membre de asumare efectivă a acestor angajamente.

Totodată, în marja reuniunii CAG, secretarul de stat George Ciamba a avut un schimb de opinii cu Vice-preşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu omologii francez, britanic, elen şi bulgar, pe teme de actualitate în plan european şi al relaţiilor bilaterale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii