Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Doru Costea la reuniunea Grupului de contact pentru Libia de la Istanbul

ro

15 Jul, 2011 22:09 751 Marime text

Participarea secretarului de stat Doru Costea la reuniunea Grupului de contact pentru Libia de la Istanbul

Doru Costea, secretar de stat pentru afaceri globale, a participat astăzi, 15 iulie 2011, la cea de-a patra reuniune a Grupului de contact pentru Libia, care a avut loc la Istanbul.

Cu această ocazie, demnitarul român a transmis un mesaj de solidaritate a ţării noastre cu aspiraţiile legitime ale populaţiei libiene pentru construirea unei societăţi democratice şi a subliniat poziţia României de susţinere cu fermitate a principiului unităţii şi integrităţii teritoriale a Libiei.

În marja reuniunii de la Istanbul, secretarul de stat român a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai opoziţiei libiene, membri ai Consiliului Naţional Libian de Tranziţie (CNLT) de la Benghazi. Diplomatul român a încurajat CNLT să continue demersurile, în coordonare cu alţi actori internaţionali şi regionali, pentru identificarea cât mai rapidă a unei soluţii politice, pentru evitarea unor pierderi suplimentare umane şi materiale.

A arătat că România este dispusă să ofere expertiza proprie în procesul de democratizare, construcţie şi reconstrucţie instituţională, punând la dispoziţie programe de pregătire de experţi libieni in funcţie de solicitările concrete ale Părţii libiene.

Informaţii suplimentare

Decizia de constituire a « Grupului de contact pentru Libia » a fost luată la Conferinţa internaţională de la Londra, din 29 martie 2011, când a fost lansat procesul politic de coordonare a iniţiativelor internaţionale cu privire la Libia.

Până în prezent au avut loc patru reuniuni ale Grupului de contact pentru Libia, precedentele trei având loc la Doha (13 aprilie 2011), Roma (5 mai 2011) şi Abu Dhabi (9 iunie 2011).

România participă la lucrările reuniunilor Grupului de contact în calitate de observator.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii