Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, la evenimentul de marcare a 25 de ani de activitate a Comunității Românilor din Serbia

ro

19 Dec, 2015 16:01 1170 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat vineri, 18 decembrie, în Serbia, la evenimentul de marcare a 25 de ani de activitate a Comunității Românilor din Serbia.
Cu prilejul acestui moment aniversar, demnitarul român și-a exprimat recunoştinţa pentru activitatea depusă de Comunitatea Românilor din Serbia, ca importantă forţă organizatorică pentru apărarea drepturilor românilor în domenii de importanţă vitală pentru identitatea naţională: cultură, învăţământ, presă, viaţă spirituală.
De asemenea, ministrul delegat a reafirmat determinarea statului român de a colabora pe toate planurile cu statul sârb în demersurile sale pentru păstrarea şi dezvoltarea identității româneşti, precum și importanța sprijinirii proiectelor comunităţii româneşti care se subsumează acestui obiectiv.
În acest cadru, demnitarul a subliniat necesitatea continuării eforturilor de îmbunătățire a educației în limba română, exprimând totala deschidere a autorităţilor române pentru promovarea limbii române, ca marcă identitară a tuturor românilor.
În marja evenimentului, oficialul român a discutat cu reprezentanții Comunităţii Românilor din Serbia, pe care i-a încurajat să contribuie la conservarea identităţii lingvistice, culturale şi spirituale a comunităţii româneşti din această regiune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii