Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:02 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Iniţiativei Central Europene

ro

15 Jun, 2015 09:50 324 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, 15 iunie 2015, la Ohrid, Republica Macedonia, la reuniunea ministerială a Iniţiativei Central Europene (ICE), organizată de Preşedinţia macedoneană a ICE.
Participanții vor avea un schimb de vederi asupra celor mai recente evoluţii din regiunea ICE, cu un accent asupra procesului de integrare europeană, precum şi a inter-conectivităţii, în sens larg, la nivelul regiunii. Se are în vedere adoptarea unei  Declaraţii politice a miniştrilor de externe ICE, precum şi a Deciziei privind bugetul Fondului de cooperare ICE pe 2016.
În marja reuniunii ministeriale ICE ministrul român al afacerilor externe va avea întâlniri bilaterale cu omologi din statele participante la ICE.
 
Informații suplimentare
Iniţiativa Central Europeană este o formă flexibilă de cooperare regională, care reuneşte 18 state membre: 10 state membre UE – Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria – şi 8 state ne-membre UE –  Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, R. Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina. România a aderat la ICE la 1 iunie 1996, cu ocazia reuniunii de la Viena a miniştrilor afacerilor externe ICE. Participarea României la ICE se încadrează în abordarea României de a-şi asuma responsabilităţi sporite pe dimensiunea cooperării regionale, cu un accent special acordat susţinerii apropierii de UE a statelor interesate din regiune. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii