Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, ladepunerea juramântului de cătrestudenții Academiei de Poliție

ro

20 Sep, 2013 12:32 1127 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a participat vineri, 20 septembrie a.c., la ceremonia de depunere a jurământului de către cei 406 studenţi ai anului I ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.
 
Oficialul M.A.I. le-a urat tinerilor succes în pregătirea universitară, exprimându-şi speranţa că aceştia vor deveni ofiţeri valoroşi, care vor face cinste şcolii în care au fost formaţi, familiilor în care au fost educaţi şi ministerului ai cărui angajaţi vor deveni.

Ministrul Radu Stroe i-a felicitat pe tinerii studenţi pentru reuşita admiterii în Academia de Poliţie, exprimându-şi convingerea că în faţa sa se află cei mai buni tineri dintre cei peste 2.000 de absolvenţi de liceu care au concurat în această vară pentru ocuparea unui loc pe băncile Academiei de Poliţie.

Ministrul Afacerilor Interne a apreciat determinarea tinerilor studenţi de a continua pregătirea în cadrul Academiei de Poliţie, exprimându-şi satisfacţia pentru faptul că niciunul dintre ei nu a abandonat în timpul stagiului de pregătire pe care, timp de trei săptămâni, l-au efectuat în Tabăra de instrucţie de la Drajna.

„Spre deosebire de alte universităţi, care pregătesc teoreticieni, Academia de Poliţie pregăteşte practicieni, oameni care vor aplica legea în litera şi spiritul ei, de cele mai multe ori în stradă, pentru oameni şi faţă de oameni. Responsabilitatea este imensă atunci când, de o acţiune sau de o decizie pe care va trebui să o luaţi rapid, depinde salvarea unor vieţi sau înlăturarea unor pericole”, a declarat ministrul Radu Stroe în alocuţiunea sa. 

Demnitarul le-a transmis studenţilor că ziua de astăzi a fost cea care a marcat intrarea lor pe un drum ce se va finaliza prin investirea lor cu exerciţiul autorităţii statului, dar şi cu responsabilitatea de a pune interesele comunităţii şi ale cetăţenilor înaintea celor proprii.

„Vreau să fiţi conştienţi cu toţii că începând de azi, statutul dumneavoastră s-a schimbat, copilăria s-a terminat şi aţi păşit într-o altă etapă a vieţii. De azi înainte începeţi o carieră profesională care, sper eu, să fie una plină de satisfacţii şi performanţe”, a declarat cu această ocazie ministrul Afacerilor Interne.

Oficialul MAI a transmis felicitări părinţilor, rudelor şi apropiaţilor studenţilor care au depus astăzi jurământul, asigurându-i de faptul că întregul corp didactic al Academiei de Poliţie este conştient de responsabilitatea pe care o are în sensul formării şi educării tinerilor studenţi.


DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii