Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afacerilor Externe din statele UE

ro

21 Aug, 2013 18:52 747 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat astăzi, 21 august, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfăşurat la Bruxelles. Reuniunea a fost convocată de Înaltul Reprezentant pentru politica externă şi de securitate a UE (ÎR), Catherine Ashton, urmare evenimentelor recente din Egipt.
 
Intervenţiile şefilor diplomaţiilor europene au avut ca punct comun condamnarea fermă a violenţelor de pe teritoriul statului egiptean, soldate cu pierderi importante de vieţi omeneşti. Un alt mesaj important transmis de miniştrii UE a vizat necesitatea angajării pe calea unui dialog cuprinzător între toate forţele politice egiptene, ca unică soluţie reală de soluţionare a actualei crize.
 
Ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, a accentuat necesitatea ca Uniunea Europeană să aibă o poziţie echilibrată faţă de evenimentele din Egipt. Referitor la posibilitatea revederii de către partea europeană a cooperării UE-Egipt, mesajul demnitarului român s-a concentrat pe importanţa unei reacţii moderate a statelor europene, care să permită continuarea asistenţei în domeniile economic şi social, atât de importante pentru populaţia egipteană. Din punctul de vedere al Bucureştiului, se impune o analiză serioasă a impactului unei astfel de măsuri cu efecte în plan intern, regional şi internaţional.
 
Şeful diplomaţiei române a susţinut, alături de alţi miniştri europeni, condamnarea actelor de terorism, ţinând cont de evoluţiile de securitate preocupante din Peninsula Sinai. A solicitat, de asemenea, reflectarea clară în mesajul public european a respingerii cu fermitate a atacurilor repetate asupra bisericilor creştine din Egipt, precum şi a oricăror violenţe inter-religioase.
 
Ministrul român al afacerilor externe a subliniat că este esenţial ca UE să se coordoneze, în toate acţiunile sale, cu partenerii săi regionali şi internaţionali. Egiptul este un partener-cheie în regiune pentru UE, fiind necesar ca UE să reitereze angajamentul ferm faţă de sprijinirea stabilităţii şi evoluţiei democratice a Egiptului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii