Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi,

ro

30 Apr, 2011 15:12 917 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, participă duminică, 1 mai 2011, la ceremonia beatificării Papei Ioan Paul al II-lea, eveniment care va avea loc la bazilica Sfântul Petru din Roma.

Cu această ocazie, ministrul Teodor Baconschi va avea, la data de 30 aprilie 2011, o întâlnire cu episcopi ai Bisericilor Ortodoxă, Catolică şi Greco-Catolică. De asemenea, ministrul de externe va vizita expoziţia de fotografie şi filatelie „Papa Ioan Paul al II-lea şi România", organizată de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în spaţiile Academiei României din Roma.

Informaţii suplimentare

Şeful diplomaţiei române l-a cunoscut personal pe Papa Wojtyla, în anii când a condus Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, având o contribuţie importantă la realizarea vizitei istorice în ţara noastră a Papei Ioan Paul al II-lea (mai 1999).

Beatificarea pontifului polonez se va petrece după numai 6 ani şi o lună de la decesul acestuia, survenit în 2 aprilie 2005. Papa Benedict al XVI-lea a făcut o excepţie de la normele canonice specifice Bisericii Catolice, care prevăd că procesul de beatificare nu poate fi deschis decât după cinci ani de la decesul celui vizat. În acelaşi timp, procedurile canonice au fost respectate cu stricteţe. De mai bine de un mileniu, un Suveran Pontif nu şi-a mai ridicat predecesorul imediat la cinstea altarului.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii