Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate

ro

09 Jan, 2014 13:33 614 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat miercuri, 8 ianuarie 2014, la cea de a V-a ediţie a Galei Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), organizată la Palatul Parlamentului.
Gala a reunit studenţi, absolvenţi, personalităţi ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti.
În mesajul adresat cu această ocazie, Titus Corlăţean a subliniat că România a avut, are şi va avea nevoie de o elită tânără. Totodată a evidenţiat avantajul deţinut de ţara noastră  prin resursa umană intelectuală deosebită. Ministrul afacerilor externe a recomandat membrilor LSRS să aibă o relaţie strânsă cu organizaţia similară a tinerilor din Republica Moldova.

În context, Titus Corlăţean a menţionat că într-o perioadă complicată, generată de criza economică din Europa, au apărut discursuri populiste, xenofobe, uneori chiar rasiste la adresa românilor din străinătate, deşi majoritatea acestora muncesc cinstit, plătesc taxe şi sunt bine integraţi în societăţile în care trăiesc.
Ministrul afacerilor externe a precizat că Guvernul României încearcă să creeze oportunităţi pentru ca elitele tinere care studiază în străinătate să revină şi să  lucreze în ţară.

„La Ministerul Afacerilor Externe vom avea nevoie în anii următori de tineri foarte bine pregătiţi. În februarie voi prezenta în Guvern o strategie cadru de pregătire pentru preluarea în 2019, pentru prima dată de către România, a Preşedinţiei prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene”, a spus Titus Corlăţean.
Ministrul afacerilor externe a exprimat deschiderea pentru un parteneriat între MAE şi Liga Studenților Români din Străinătate pentru ca tinerii care doresc să-şi efectueze stagiile de pregătire la misiunile diplomatice ale României, să poată,  în continuare, face acest lucru. În acelaşi context, Titus Corlăţean a salutat colaborarea MAE cu filialele LSRS în organizarea de evenimente culturale care au contribuit la o mai bună imagine a României în străinătate.
În cadrul Galei Premiilor LSRS pentru Excelenţă Academică în străinătate în anul academic 2012-2013, ministrul Titus Corlăţean a decernat premiul la categoria Europa post-universitar, lui Mihai Cimpoi, doctorand în inginerie (Computer Vision) la Universitatea din Oxford.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii