Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Afacerilor Externe la Balul Saşilor Transilvăneni şi la dineul de gală oferit de primul ministru al Bavariei, Horst Seehofer

ro

06 Feb, 2011 18:11 719 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi a participat astăzi, 5 februarie 2011, în calitate de invitat de onoare, la Balul Saşilor Transilvăneni, desfăşurat laMünchen.

Cainvitaţi de onoare au mai participat la eveniment Susanne Kastner, preşedintele Comisiei de Apărare din Bundestag şi preşedinte al Forumului Germano-Român, şi Peter Maffay, cântăreţ german de mare notorietate, originar din Braşov.

Balul Saşilor Transilvăneni este o excelentă dovadă a faptului că emigrarea n-a produs o ruptură totală şi definitivă, ci că vă doriţi continuarea tradiţiilor păstrate timp de secole", a declarat, în deschiderea balului, ministrul Baconschi.

Şeful diplomaţiei române a arătat că este impresionat de forţa pe care comunitatea germană originară din România o are şi de faptul că„originile nu sunt uitate şi că vechile tradiţii existente în Transilvania natală sunt continuate aici".

Vă fac o mărturisire ca unul care a studiat la Sibiu: resimţim profund lipsa saşilor, dar şi a şvabilor, în locurile unde dumneavoastră şi strămoşii dumneavoastră aţi construit timp de secole o civilizaţie admirabilă, de care astăzi suntem cu toţii mândri", a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

În acest context, ministrul Baconschi i-a asigurat pe cei prezenţi că România, ca stat membru UE, va continua procesul ireversibil de reformă şi modernizare a societăţii, lucru dificil şi de durată după decenii de dictatură, de privare de libertate şi de sufocare a iniţiativei individuale.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat importanţa menţinerii unui dialog constat între autorităţile române şi reprezentanţii comunităţii de români din Germania.„Vă propun să rămânemîntr-un dialog permanent, lucru care se întâmplă deja, prin intermediul Consulatului General al României laMünchen", a subliniat ministrul Baconschi.

În continuarea programului, ministrul Baconschi va participa la dineul de gală oferit de primul ministru al Bavariei, Horst Seehofer, şefilor de delegaţie şi invitaţilor speciali la Conferinţa pentru politică de securitate de la München.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii