Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Consiliului Europei

ro

18 May, 2015 21:53 891 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa, în perioada 18-19 mai 2015, la reuniunea Comitetului Miniştrilor (CM) al Consiliului Europei, care se va desfăşura la Bruxelles, sub mandatul Preşedinţiei Belgiei.
Reuniunea de la Bruxelles va marca și transferul președinției Comitetului Miniștrilor de la Belgia la Bosnia și Herțegovina.
Reuniunea ministerială are ca principal subiect de dezbatere responsabilitatea partajată pentru securitatea democratică în Europa. Discuțiile se vor concentra pe rolul Consiliului Europei (CoE) faţă de provocările actuale, precum fenomenele extremismului şi radicalizării care conduc la terorism, crizele şi conflictele actuale din Europa și securitatea democratică din Ucraina. De asemenea, miniștrii vor discuta și despre raportul anual al Secretarului General privind situaţia drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept în Europa, despre eficientizarea, pe termen lung, a sistemului Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, despre Politica de Vecinătate a Consiliului Europei şi cooperarea CoE – UE.
 
Informaţii suplimentare
Comitetul de Miniştri este format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre cele 47 de state membre ale CoE. Președinția CM este deținută pentru o perioada de 6 luni de fiecare stat membru al Consiliului Europei în ordine alfabetică. Din anul 2004 sesiunile ministeriale au loc o singură dată pe an.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii