Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea Ministerului Afacerilor Interne la "EXPOMIL 2013"

ro

26 Sep, 2013 13:17 864 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne participă, în perioada 26 - 29 septembrie a.c., în calitate de co-organizator, la Expoziţia Internaţională pentru Echipament Militar „EXPOMIL 2013”
 
În cadrul acestei manifestări, specialiştii, dar şi publicul interesat, se vor putea familiariza cu tehnica şi armamentul de ultimă generaţie aflate în dotarea Poliţiei Române, a Jandarmeriei Române, a Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.
 
Prezent la festivitatea de deschiderea a expoziţiei, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, chestorul de poliţie Ion Stoica, a precizat că „EXPOMIL 2013 reprezintă o oportunitate spre o mai bună cunoaştere reciprocă a industriilor de apărare şi specialiştilor militari din alte ţări, pentru identificarea celor mai accesibile căi de cooperare şi realizare de parteneriate benefice”.
 
Totodată, oficialul MAI a menţionat că participarea la cel mai mare eveniment internaţional de promovare a tehnicii militare organizat în România reprezinta o reală oportunitate pentru Ministerul Afacerilor Interne de a prezenta modul în care structurile MAI folosesc echipamentele din dotare pentru îndeplinirea misiunilor de zi cu zi. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia de a se familiariza cu echipamentele folosite de către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne în lupta cu infracţionalitatea, pentru securizarea frontierei de stat sau pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă.
 
Secretarul general al MAI şi-a exprimat convingerea că şi această ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Tehnică Militară va constitui un bun prilej pentru realizarea unui schimb de experienţă constructiv şi competitiv, care să contribuie la perfecţionarea activităţii instituţiilor cu rol în asigurarea siguranţei şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.
* * *
Expoziţia Internaţională pentru Echipament Militar „EXPOMIL 2013” este un eveniment înscris în circuitul marilor manifestări internaţionale în domeniul tehnicii şi tehnologiei militare. Aceasta reuneşte firme de prestigiu din ţară şi din străinătate, care, pe parcursul a patru zile, prezintă elementele de noutate, precum şi stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor în domeniul securităţii şi apărării.
 
Poliţia Română va fi prezentă în cadrul expoziţiei cu un stand în cadrul căruia vor fi prezentate echipamente şi mijloace de intervenţie din dotarea Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a Direcţiei Rutiere şi a Centrului Chinologic Sibiu.
Poliţia de Frontieră este prezentă la expoziţie cu mijloace tehnice de ultimă generaţie, utilizate pentru supravegherea frontierei de stat - autospeciale cu termoviziune, echipamente de detectare a falsurilor în documente de călătorie, camere portabile de termoviziune cu răcire etc.
Jandarmeria Română expune tehnică şi armament specifice intervenţiei la acţiunile speciale.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prezintă specialiştilor şi publicului interesat echipament şi tehnică destinate gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă dintre cele mai diverse, precum incendiu, inundaţie sau accident de orice tip.
La acest eveniment participă şi Inspectoratul General de Aviaţie al MAI cu un elicopter EC-135 P2, echipat cu o cameră video de tip FLIR şi proiector SX 16, precum şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, care prezintă oferta educaţională a instituţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii