Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea agentului guvernamental al României la CEDO la seminarul cu tema „Justiţia Republicii Moldova în Procesul de Integrare Europeană"

ro

11 Feb, 2011 22:47 1096 Marime text

Subsecretarul de stat Răzvan-Horaţiu Radu, agentul guvernamental al României la CEDO a participat astăzi, 11 februarie, la Chişinău, la seminarul cu tema „Justiţia din Republica Moldova în procesul de integrare europeană". Seminarul a fost organizat de Freedom House Romania, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi cu Asociaţia Judecătorilor din Republica Moldova.

La seminar au mai participat Alexandru Tănase, ministrul justiţiei din Republica Moldova, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii din România şi Republica Moldova, precum şi judecători şi procurori din cele două ţări, lucrările seminarului fiind moderate de Mihai Poalelungi, judecătorul numit din partea Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În cadrul intervenţiei sale „Colaborarea dintre Agentul Guvernamental pentru CEDO şi organele judiciare din România", Răzvan-Horaţiu Radu a prezentat aspecte practice ale dialogului interinstituţional dintre instituţia Agentului Guvernamental pentru CEDO şi actori ai sistemul judiciar din România. Agentul Guvernamental a subliniat încă o dată rolul de partener de reformă al Curţii Europene a Drepturilor Omului, fiind prezentate o serie de ameliorări, care au fost realizate ca urmare a hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum: creşterea garanţiilor privind dreptul la un proces echitabil, prin îmbunătăţirea accesului la justiţie, a creşterii garanţiilor procesuale şi a aplicării directe a dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, atunci când legislaţia internă nu corespunde acesteia.

Totodată, au fost prezentate mecanismele de cooperare formale şi informale puse în practică pentru diseminarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului şi implementarea obligaţiilor generale care decurg din acestea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii