Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:17 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi demersuri întreprinse de MAE în cazul familiei Bodnariu

ro

08 Jan, 2016 19:40 1079 Marime text
La 8 ianuarie 2015 a avut loc o nouă discuţie, la conducerea MAE, cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, în cadrul căreia a fost reiterată de ambele părţi importanţa unei cooperări susţinute în cazul familiei Bodnariu.
 
Întâlnirea urmează unor demersuri susţinute întreprinse anterior de MAE, inclusiv unor corespondenţe şi discuţii la nivelul conducerii ministerelor afacerilor externe din cele două ţări.
 
Totodată, MAE, prin misiunea diplomatică de la Oslo, a acţionat în sensul materializării iniţiativei de organizare a unei vizite la nivel parlamentar în Regatul Norvegiei. Este de aşteptat ca această vizită să aibă loc în perioada imediat următoare. La rândul său, ambasadorul României în Regatul Norvegiei va avea o discuţie cu reprezentanţii Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale la 13 ianuarie 2016.
 
În acelaşi timp, Ambasada României la Oslo menţine constant legătura cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia. Reiterăm că atât familia Bodnariu, avocatul acesteia, cât şi Ambasada Norvegiei la Bucureşti au insistat asupra respectării principiului confidenţialităţii, ca principiu de bază al derulării unor astfel de cazuri.
Informaţii suplimentare:
 La solicitarea MAE, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a dispus efectuarea unei anchete sociale în urma căreia a decis să propună părţii norvegiene integrarea copiilor în familia biologică extinsă a tatălui, în România. Întreaga documentaţie pusă la dispoziţie de ANPDCA a fost transmisă, în regim de urgenţă, prin intermediul Ambasadei României la Oslo, tuturor autorităţilor norvegiene relevante (Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale, Serviciul local de Protecţie a Copilului), precum şi avocatului care reprezintă familia, pentru a fi utilizată în cadrul procedurii judiciare aflate pe rolul instanţelor locale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii