Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:42 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Muntenegru – Condiţii meteorologice nefavorabile

ro

06 Mar, 2015 11:24 475 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja în Muntenegru cu privire la faptul că, urmare datelor comunicate de Federația muntenegreană Auto-Moto, condițiile meteo nefavorabile - manifestate prin precipitații sub formă de ploaie în zonele sudice și centrale, respectiv zăpadă în zona de nord, la care se adaugă rafale puternice de vânt - au dus la scăderea vizibilității și alunecări de teren, impunându-se acordarea unei atenții sporite și adaptarea vitezei la condițiile de circulaţie rutieră și semnalizarea corespunzătoare. Reamintim că este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

În urma căderilor masive de precipitații și a alunecărilor de teren, circulaţia auto a fost întreruptă, pentru toate categoriile de vehicule, pe magistrala Kotor-Budva, Tivat-Kotor Tivat-Radovici și Podgorica-Bar, în localitatea Sutorina. Pe magistrala Herceg Novi-Kotor, în localitatea Verige, circulaţia rutieră se desfășoară pe o singură bandă, alternativ.
Căderile abundente de zăpadă au dus şi la întreruperea circulaţiei, pentru toate categoriile de autovehicule, pe ruta Niksic-Savnik, iar următoarele drumuri sunt închise pentru camioanele cu remorcă și vehicule de tractare: Podgorica-Bijelo Polje, Niksic-Pluzine, Niksic-Ilijino Brdo, Pljevlja-Rance,Rozaje-Kula.

Se recomandă acordarea unei atenții sporite porțiunilor de drum aflate în lucru și respectarea semnalizărilor temporare. Informații actualizate pot fi obținute de la Centrul Info Trafic muntenegrean la numerele de telefon 0038219807, 0038220234999 și 0038263239987.
Recomandăm cetăţenilor români care doresc să tranziteze Muntenegru să evite zonele menţionate mai sus pentru următoarele 3-4 zile şi să acceseze pagina web dedicată din mediul Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ME-Country_ME.html, pentru informaţii actualizate privind situaţia meteorologică.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii