Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:44 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiuni umanitare de salvare executate de piloţii Inspectoratului General de Aviaţiei din M.A.I.

ro

27 Jan, 2014 14:52 417 Marime text
Ca urmare a ordinului viceprim - ministrului şi ministru interimar al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, Inspectoratul General de Aviație al MAI a început misiunile de ajutorare și acordare de ajutor medical pentru locațiile unde au existat solicitări de intervenție aeriană.
În acest moment sunt 3 aeronave care operează în județele Buzău și Vrancea.
 
Misiunea din Vrancea se derulează pentru a prelua şapte persoane care au nevoie urgentă de proceduri de dializă şi pentru transportul unei gravide către spital.
 
De asemenea, un elicopter de tip MI-17 care transportă 3 persoane cu urgenţe medicale din judeţul Buzău,  a  aterizat la ora 13.05 la patinoarul din municipiul Buzău, de unde victimile au fost preluate de ambulanţe și transportate către unităţile spitaliceşti din judeţul Buzău.
Un elicopter SMURD – primul care a decolat în această dimineață - dotat cu aparatură medicală şi echipaj medical de specialitate se pregăteşte să decoleze către localitatea Coşota din judeţul Buzău pentru a transporta o femeie de 54 de ani cu hemoragie abdominală. După încheierea acestei  misiuni, elicopterul se va deplasa către localitatea Robeasca din judeţul Buzău pentru a prelua o femeie de 63 de ani cu fractură femurală.
Imaginile de la interventiile din localităţile buzoiene Gherăseni şi Smeeni  puteti descarca accesând link-ul http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri.php?subaction=showfull&id=1390824135&archive=.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii