Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe lanseaza „Indrumarul de calatorie pentru vacanta de Paste” - 03.04

ro

03 Apr, 2009 20:40 665 Marime text

3 aprilie 2009     

Ministerul Afacerilor Externe lansează „Îndrumarul de călătorie pentru vacanţa de Paşte”
 
Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia tuturor cetăţenilor români care doresc să petreacă sărbătorile pascale în străinătate un „Îndrumar  de călătorie pentru vacanţa de Paşte”. Materialul conţine informaţii utile privind 36 dintre destinaţiile turistice preferate de cetăţenii români în ultimii ani şi poate fi accesat prin intermediul site-ului www.mae.ro, la rubrica “Sfaturi de călătorie”
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38654&idlnk=3&cat=29919.
 
„Îndrumarul de călătorie pentru vacanţa de Paşte” cuprinde atât informaţii generale, valabile indiferent de destinaţia aleasă, cât şi date specifice pentru fiecare ţară de destinaţie. Sunt incluse informaţii referitoare la condiţiile de intrare şi regimul de şedere caracteristic fiecărui stat, recomandări cu privire la adoptarea unei conduite conforme cu obiceiurile şi particularităţile locale, precum şi informaţii privind reglementările locale în materie de trafic auto şi asistenţă medicală. În cazul producerii unor incidente care pun în pericol siguranţa cetăţenilor români, aceştia au posibilitatea să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare sau autorităţilor locale competente, ale căror coordonate au fost incluse în acest material.

Recomandăm cetăţenilor români ca, înainte de orice călătorie în străinătate, să verifice sfaturile, condiţiile şi alertele de călătorie pe site-ul www.mae.ro, la rubrica “ Sfaturi de călătorie”, precum şi alte informaţii oficiale  furnizate de autorităţile ţării în care doresc să se deplaseze.

„Îndrumarul de călătorie pentru vacanţa de Paşte” reprezintă un nou material de informare elaborat de Ministerul Afacerilor Externe, care se alătură “Îndrumarului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă” şi “Ghidului serviciilor consulare” pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în străinătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii