Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri în vederea liberalizării accesului pe piaţa Uniunii Europene pentru vinurile din Republica Moldova

ro

25 Sep, 2013 17:38 881 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută propunerea Comisiei Europene de liberalizare completă a importurilor de vinuri din Republica Moldova în Uniunea Europeană, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere între UE şi Republica Moldova şi a Acordului privind Zona de liber schimb aprofundată şi cuprinzătoare (DCFTA).
Iniţiativa, materializată prin implicarea directă a comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, reprezintă o măsură compensatorie, de sprijin concret pentru sectorul agricol din Republica Moldova, în contextul restricţiilor impuse recent la importurile de produse vinicole din acest stat.
Propunerea Comisiei Europene răspunde preocupărilor şi demersurilor întreprinse de România pentru a aduce în atenţia partenerilor europeni şi instituţiilor comunitare situaţia comercială dificilă traversată în prezent de Republica Moldova.
Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă convingerea că propunerea Comisiei Europene va fi sprijinită şi însuşită de Consiliul şi Parlamentul European în cel mai scurt timp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii