Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:36 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE urmărește permanent situația alpiniștilor români de pe Everest

ro

30 Apr, 2015 13:48 687 Marime text
Potrivit datelor obținute prin intermediul Ambasadei României la New Delhi și al membrilor Federației Române de Alpinism și Escaladă, în tabăra de bază de pe versantul sudic a rămas un singur alpinist român.

Starea de sănătate a acestuia este momentan bună și a solicitat sprijin pentru evacuarea de pe munte, după ce anterior anunțase că ar dori să își continue ascensiunea. MAE a întreprins imediat demersuri oficiale pe lângă autoritățile nepaleze pentru a sprijini evacuarea pe cale aeriană. De asemenea, prin intermediul Consulatului Onorific al Romaniei din Nepal, se caută identificarea unor soluții de evacuare cu sprijinul unor firme private de elicoptere.

Pe de altă parte, dispunem de informații privind o posibila evacuare organizată pe plan local cu sprijinul unui coleg de expediție al acestui alpinist, care a coborât în siguranță în urmă cu 2 zile.

MAE precizează că al treilea alpinist aflat pe versantul sudic al masivului Everest a coborât, de asemenea, din tabără și se află în siguranță într-o localitate din zonă.

Al patrulea alpinist român, care participa la o expediție pe versantul nordic, a coborât în tabăra de bază, care nu a fost afectată de cutremur.

MAE urmărește în mod prioritar evacuarea în siguranță a alpinistului român aflat încă în tabăra de bază, în masivul Everest.

Ti-a placut articolul?

Comentarii