Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Un grup de 93 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza a ajuns în România

ro

09 Nov, 2023 09:00 421 Marime text
9 noiembrie 2023
 
Comunicat de presă
Un grup de 93 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza a ajuns în România
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, 8 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 93 de cetățeni români și membri de familie ai acestora evacuați din Fâșia Gaza au fost transportați în România cu o cursă specială operată de compania Tarom, respectiv cu o aeronavă C-130 Hercules aparținând Forţelor Aeriene Române. De asemenea, prin intermediul celor două zboruri au fost aduși și 36 de cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați din Fâșia Gaza de către misiunea diplomatică a acestui stat.
Cei 93 de cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul serii zilei de 7 noiembrie 2023, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt și însoțiți până la Cairo de către o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE, respectiv îmbarcați spre România.
MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii