Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE SUA - furtuna tropicală Hillary și stare de urgență în California

ro

21 Aug, 2023 12:54 627 Marime text
21 august 2023
Atenționare de călătorie
SUA - furtuna tropicală Hillary și stare de urgență în California

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Statele Unite ale Americii că autoritățile locale au declarat stare de urgență pentru sudul statului California, din cauza furtunii tropicale Hillary, ce va aduce căderi masive de precipitații și va cauza inundații în zona litorală imediată și în regiunile muntoase californiene. Viteza vântului se estimează că va ajunge de circa 50 kilometri pe oră la rafală.

Din cauza intensificării vântului, pot fi înregistrate întârzieri și anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autoritățile americane recomandă cetățenilor care au prevăzute călătorii interne sau internaționale, în perioada de evoluție a acestei furtuni, să mențină legătura cu companiile aeriene ce operează zborurile de pe aeroporturile din California, în vederea obținerii asistenței și rerutării zborurilor, după caz.

Cetățenii români aflați în dificultate din cauza furtunii tropicale Hillary, pot apela linia telefonică de urgență 911 pentru intervenția echipelor de salvare, dacă este necesară. Toate persoanele aflate în zonă sunt sfătuite să urmeze anunţurile şi instrucţiunile autorităților locale. Condiții cu privire la legislația americană privind rambursarea contravalorii biletelor de călătorie și/ sau rerutarea acestora pot fi identificate pe site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american https://www.transportation.gov/individuals/aviation-consumer-protection/flight-delays-cancellations, precum și https://www.transportation.gov/airconsumer/airline-cancellation-delay-dashboard.

Cetățenii români pot solicita informații și asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Washington: +12023322392, +12023322935, +12023324858, și ale Consulatului General al României la Los Angeles: +13104440623; +13104738061; +13102314468, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numerele de telefon de permanență atât al misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350, cât și al Consulatului General al României la Los Angeles: +13107210474.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://losangeles.mae.ro, https://washington.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii