Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Secțiunea „Alegeri pentru Parlamentul European - 9 iunie 2024” a fost activată

ro

22 Mar, 2024 15:47 405 Marime text
 
22 martie 2024
Comunicat de presă
Secțiunea „Alegeri pentru Parlamentul European - 9 iunie 2024” a fost activată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe
 
Ministerul Afacerilor Externe a activat secțiunea „Alegeri pentru Parlamentul European – 9 iunie 2024” dedicată informării alegătorilor români aflați în străinătate, pe website-ul instituției http://www.mae.ro.La această secțiune, cetățenii români care intenționează să voteze la secțiile de votare organizate în afara țării vor avea la dispoziție informații de interes privind procedura de vot în străinătate, documentele de identitate pe baza cărora își pot exercita dreptul de vot, atribuțiile Ministerului Afacerilor Externe, actele normative în vigoare aplicabile la acest tur de scrutin.
Lista secțiilor de votare din străinătate va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înaintea datei alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 și ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 21/2024.
Secțiunea dedicată alegerilor europarlamentare va fi actualizată constant pentru a veni astfel în sprijinul cetățenilor români, inclusiv cu informații referitoare la alegerile pentru Președintele României și la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, care vor fi organizate în acest an.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau călătoresc în străinătate să se informeze din timp asupra procesului de votare și să își verifice din timp documentele de identitate românești, pentru a-și putea exercita astfel dreptul de vot în cele mai bune condiții.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii