Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:12 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută restabilirea relaţiile diplomatice SUA-Cuba

ro

20 Jul, 2015 13:55 621 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută decizia istorică a Statelor Unite ale Americii şi Republicii Cuba de a restabili efectiv, cu începere de astăzi, 20 iulie 2015, relaţiile diplomatice, întrerupte în urmă cu mai bine de cincizeci de ani, prin redeschiderea, la Washington şi Havana, a celor două ambasade. Această hotărâre comună reprezintă un punct de referinţă esenţial pe calea normalizării depline a relaţiilor dintre cele două ţări.
Împreună cu Uniunea Europeană, România apreciază în mod deosebit intrarea relaţiilor dintre SUA şi Cuba într-o nouă etapă a negocierilor, care vizează ridicarea embargoului şi a restricţiilor privind libera circulaţie a cetăţenilor, mărfurilor şi informaţiilor între cele două ţări. MAE consideră că numai prin dialog şi prin abordarea deschisă a tuturor problemelor de interes de pe agenda bilaterală se va putea construi un climat de încredere şi de comunicare liberă, democratică şi eficientă între cele două părţi.
România urmăreşte cu atenţie evoluţiile din Republica Cuba şi îşi manifestă deplinul interes şi disponibilitatea de a contribui, pe măsura posibilităţilor sale, la progresul societăţii cubaneze.

Ti-a placut articolul?

Comentarii