Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Bosnia și Herțegovina

ro

01 Mar, 2021 11:20 1034 Marime text
  • Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, luni, 1 martie 2021, a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Bosnia și Herțegovina.

La 1 martie 1996, la Sarajevo, a fost semnat Comunicatul comun privind stabilirea relațiilor diplomatice între România şi Republica Bosnia şi Herțegovina, documentul intrând în vigoare în aceeași zi.

În cei 25 de ani care au trecut, relațiile bilaterale s-au dezvoltat constant, atât printr-un dialog politico-diplomatic dinamic, cât și în domeniul economic şi al cooperării sectoriale de interes reciproc, precum educația, combaterea terorismului, managementul situațiilor de urgență.

Apartenența României la structurile europene și euro-atlantice, în baza valorilor și principiilor consacrate, a adus un element complementar dimensiunii cooperării bilaterale cu Bosnia și Herțegovina.

În egală măsură, apartenența Bosniei și Herțegovina la spațiul balcanic și perspectiva sa europeană şi euro-atlantică plasează relația bilaterală printre preocupările speciale de politică externă ale României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii