Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Republica Polonă - Posibilă creștere a timpilor de așteptare la frontiera cu Republica Slovacia

ro

07 Dec, 2023 11:07 488 Marime text
7 decembrie 2023
 
Atenționare de călătorie
Republica Polonă - Posibilă creștere a timpilor de așteptare la frontiera cu Republica Slovacia
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze dinspre / înspre Republica Polonă prin trecerea frontierelor cu Republica Slovacia că autoritățile locale au prelungit perioada controalelor la frontiera terestră, până la data de 2 ianuarie 2024, acțiune ce implică o creștere a timpilor de așteptare la PCTF.
În Republica Polonă sunt operaționale 9 puncte de trecere rutieră, 3 puncte de trecere feroviară, 10 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, destinate exclusiv cetățenilor UE și membrilor de familie ai acestora (soț/soție, minor aflat în întreținere).
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: (+48)226283156, (+48)226222570 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: (+48)694486683.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://www.gov.pl/web/mswia, https://www.strazgraniczna.pl/, https://varsovia.mae.ro/,  http://www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii