Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către secretarul de stat Daniela Gîtman a ambasadorului agreat al Republicii Estonia în România

ro

13 Sep, 2023 09:07 420 Marime text
12 septembrie 2023
 
Comunicat de presă
Primirea de către secretarul de stat Daniela Gîtman a ambasadorului agreat al Republicii Estonia în România, Aune Kotli, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman l-a primit marți, 12 septembrie 2023, pe ambasadorul agreat al Republicii Estonia în România, Aune Kotli, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.
Discuțiile au evidențiat nivelul excelent al relațiilor bilaterale româno-estone și valoarea adăugată a dialogului bilateral constant, inclusiv la nivel înalt, mai ales în contextul geopolitic actual. De asemenea, cele două părți au salutat evoluția pozitivă a schimburilor comerciale, în special cooperarea foarte bună în domenii precum apărarea și securitatea cibernetică și au agreat importanța continuării dialogului bilateral pe aspecte sectoriale.
Cei doi oficiali au exprimat apreciere pentru coordonarea foarte bună în materie de afaceri europene și securitate dintre România și Republica Estonia și au relevat deopotrivă valoarea strategică a procesului de extindere a UE, atât pentru statele din Estul Europei, cât și din regiunea Balcanilor de Vest.
Nu în ultimul rând, discuțiile au evidențiat cooperarea foarte bună dintre România și Estonia în cadrul formatelor regionale. În context, oficialul român a transmis aprecierea pentru participarea la cel mai înalt nivel a Estoniei la Summitul Inițiativei celor Trei Mări care a fost găzduit de țara noastră, la 6 septembrie 2023.
În încheiere, secretarul de stat Daniela Gîtman a urat succes ambasadorului agreat al Republicii Estonia în îndeplinirea mandatului și a dat asigurări cu privire la sprijinul autorităților române în îndeplinirea acestuia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii