Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca la vernisajul expoziției organizate de Ambasada Republicii Polone la București, „Polonia – 25 de ani în NATO”

ro

15 Mar, 2024 08:50 476 Marime text
Comunicat de presă
Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca la vernisajul expoziției organizate de Ambasada Republicii Polone la București, „Polonia – 25 de ani în NATO”
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca a participat joi, 14 martie 2024, la vernisajul expoziției „Polonia – 25 de ani în NATO”, organizată de Ambasada Republicii Polone la București.
În intervenția sa, oficialul român a adresat felicitări pentru activitatea Poloniei în cadrul Alianței Nord-Atlantice pe parcursul celor 25 de ani de apartenență. A subliniat importanța istorică a momentului aderării pentru fiecare nou stat membru, precum și pentru NATO, în ansamblul său, având în vedere contribuția fiecărui val de extindere la consolidarea Alianței din punct de vedere militar, dar și ca o comunitate de valori și principii pe care statele membre le împărtășesc.
Secretarul de stat Ana Tinca s-a referit la aniversarea, în 2024, a 20 de ani de la includerea României în rândul statelor membre NATO și la eforturile derulate, alături de ceilalți aliați, pentru consolidarea securității europene și pentru sprijinirea Ucrainei în contextul războiului de agresiune declanșat de Rusia împotriva sa. A subliniat importanța continuării sprijinului acordat inclusiv altor state partenere expuse consecințelor acestui război, precum Republica Moldova și Georgia.
Oficialul român a evocat, de asemenea, nivelul foarte bun al relației bilaterale dintre România și Republica Polonă, menționând împlinirea, în acest an, a 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între cele două țări, precum și cooperarea strânsă în cadrul unor platforme și inițiative regionale - formatul București 9, Inițiativa celor Trei Mări sau formatele de cooperare trilaterală cu Turcia și, respectiv, Spania.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii