Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea extraordinară a miniștrilor

ro

21 Nov, 2023 10:05 442 Marime text
21 noiembrie 2023
 
Comunicat de presă
Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat luni, 20 noiembrie 2023, la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care s-a desfășurat prin video-conferință.
Reuniunea extraordinară a avut un singur subiect pe agendă - situația din Israel și Fâșia Gaza - și a fost convocată de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, în urma turneului efectuat de acesta în mai multe state din regiune. 
Ministrul de externe Luminița Odobescu a salutat demersurile diplomatice recente realizate de înalții oficiali europeni în regiune, evidențiind importanța menținerii unui dialog constant și de substanță cu partenerii regionali și globali, în special cu SUA, pentru a evita riscul de escaladare a conflictului. Totodată, s-a referit la situația umanitară gravă și a informat cu privire la sprijinul umanitar trimis de România în Gaza, prin Egipt. În context, a reiterat condamnarea atacurilor teroriste ale Hamas, precum și sprijinul ferm pentru dreptul Israelului la autoapărare, în linie cu dreptul internațional umanitar. 
De asemenea, ministrul Odobescu a pledat pentru un rol activ al UE în susținerea procesului politic pentru rezolvarea crizei și pentru avansarea în direcția soluției celor două state, singura garanție pentru securitatea și stabilitatea în regiune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii