Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa la cea de-a 3-a ediție a Forumului Diplomatic de la Antalya

ro

01 Mar, 2024 15:14 680 Marime text
1 martie 2024
 
Comunicat de presă
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa la cea de-a 3-a ediție a Forumului Diplomatic de la Antalya
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa, sâmbătă, 2 martie 2024, la cea de-a 3-a ediție a Forumului Diplomatic de la Antalya (Antalya Diplomatic Forum/ADF 2024). Tema centrală a ediției din acest este “Advancing Diplomacy in Times of Turmoil” („Promovarea diplomației în vremuri marcate de turbulențe”).
Oficialul român va participa, în calitate de vorbitor principal, în cadrul panelului „Marea Neagră: o nouă versiune 2.0 de responsabilitate regională?”, alături de ministrul adjunct de externe al Turciei, Mehmet Kemal Bozay, de ministrul adjunct al afacerilor externe din Ucraina, Mikola Tochytski, de prim-adjunctul ministrului afacerilor externe al Georgiei, Lasha Drsalia și de Secretarul General al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, Lazăr Comănescu.
În cadrul dezbaterilor, ministrul Luminița Odobescu va evidenția importanța consolidării cooperării regionale între statele riverane Mării Negre, care împărtășesc valori și obiective comune, pentru consolidarea securității și stabilității, precum și a dezvoltării economice și conectivității în regiunea Mării Negre. Va evidenția, totodată,  importanța consolidării profilului Mării Negre pe agendele NATO și UE.
În contextul participării la Forumul Diplomatic din Antalya, ministrul de externe Luminița Odobescu va avea întrevederi bilaterale cu omologi şi reprezentanți ai unor organizații internaționale, prilej cu care va avea schimburi de opinii privind securitatea regională şi internațională și va trece în revistă oportunitățile pentru consolidarea cooperării în plan bilateral și regional.
Forumul Diplomatic din Antalya va reuni șefi de state și de guverne, miniștri, diplomați, oameni de afaceri, cadre universitare, reprezentanți ai unor centre de analiză și ai mediului think-tank. Printre subiectele de discuție se numără conflictele actuale, securitatea regională și globală, schimbări care au loc la nivel geopolitic, tehnologiile disruptive și schimbările climatice.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii