Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Luminița Odobescu cu omologii din Turkmenistan, Republica Kazahstan și Republica Uzbekistan

ro

24 Oct, 2023 09:41 409 Marime text
24 octombrie 2023
 
Comunicat de presă
Întrevederile ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu omologii din Turkmenistan, Republica Kazahstan și Republica Uzbekistan
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut luni, 23 octombrie 2023, întrevederi bilaterale cu ministrul afacerilor externe al Turkmenistanului, Rashid Meredov, cu ministrul afacerilor externe al Republicii Kazahstan, Murat Nurtleu, și cu ministrul afacerilor externe al Republicii Uzbekistan, Bahtiyor Saidov, în contextul participării la Reuniunea Ministerială UE-Asia Centrală de la Luxemburg.
În cadrul întrevederii cu omologul din Turkmenistan, Rashid Meredov, au fost reconfirmate nivelul foarte bun al dialogului politic și dinamica pozitivă a cooperării sectoriale. Cu titlu distinct, ministrul Luminița Odobescu și omologul turkmen Rashid Meredov au salutat cooperarea în domeniile energie, transporturi și educație, exprimând interes pentru inventarierea modalităților practice de aprofundare a dialogului tematic în perioada următoare.
La finalul întrevederii, cei doi miniștri au semnat Planul de Acțiune pe linia Ministerelor Afacerilor Externe pentru perioada 2024-2025.
În cadrul întrevederii cu omologul din Republica Kazahstan, Murat Nurtleu, ministrul Luminița Odobescu a subliniat importanța dezvoltării conectivității între Europa și Asia Centrală, în scopul creșterii fluxului de mărfuri și servicii pe ruta Marea Neagră-Marea Caspică.
Totodată, cei doi miniștri au trecut în revistă stadiul dialogului politic și perspectivele pentru perioada următoare, reliefând obiectivul comun al aprofundării și diversificării relațiilor bilaterale în domenii de interes reciproc, precum comerț, transporturi, energie, educație, cultură.
În cadrul discuțiilor cu omologul din Republica Uzbekistan, Bahtiyor Saidov, a fost evidențiată importanța dezvoltării dialogului bilateral, prin noi modalități de aprofundare a dialogului sectorial, cu valorificarea interesului reciproc pentru proiectele de conectivitate în regiune. Șefii celor două diplomații au evidențiat importanța dinamizării dialogului instituțional în perioada următoare, în vederea generării de beneficii sectoriale pentru ambele părți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii