Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Directorul General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi

ro

09 Apr, 2024 10:21 416 Marime text
Comunicat de presă
 
 Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Directorul General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut luni, 8 aprilie 2024, o întrevedere cu Directorul General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, aflat în vizită în România.     
Ministrul afacerilor externe a subliniat importanța rolului AIEA în utilizarea tehnologiilor nucleare în scopuri pașnice în condiții de siguranță și securitate. În acest context, a evocat semnificația Summit-ului dedicat energiei nucleare, desfășurat pe 21 martie, la Bruxelles.
Totodată, oficialul român s-a referit la sprijinul constant și substanțial al AIEA pentru eforturile de promovare și consolidare a programului nuclear românesc.
În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a atacurilor succesive asupra centralei nucleare de la Zaporojie, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a subliniat rolul definitoriu al Agenției în asigurarea respectării normelor de securitate nucleară și în prevenirea unui accident la centralele nucleare din Ucraina.
Directorul General al AIEA Rafael Grossi a evidențiat profilul internațional al României și politica sa nucleară responsabilă și recunoscută în plan internațional. De asemenea, a subliniat investițiile notabile ale României în dezvoltarea programului său nuclear, inclusiv implementarea noilor tehnologii în domeniul energiei nucleare, ce vizează instalarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMRs) în România. A transmis mulțumiri privind contribuția existentă a României, inclusiv în cadrul Programului de Cooperare Tehnică.
Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre modalități concrete prin care România și-ar putea intensifica cooperarea cu AIEA.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii